HUIDIGE PAGINA: NIEUWS

Headlines
Graanhandel vraagt om tijdelijke uitzonderingsregel residuen


De Koninklijke Vereniging Het ComitÚ van Graanhandelaren wil dat er gebruik wordt gemaakt van de uitzonderingsregel die de Europese Verordening voor gewasbeschermingsmiddelen aan lidstaten biedt voor noodsituaties. Dat verzoek heeft de vereniging aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gedaan.

Lees verderEU-export tarwe valt kleiner uit


De EU-export van zachte tarwe bleef in week 12 steken op minder dan 100.000 ton. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Europese Commissie.

Lees verderOekra´ne blijft sterke concurrent van EU op tarwemarkt


Oekra´ne gaat dit jaar een record aan tarwe oogsten. De tarwe is zonder noemenswaardige schade door de winter gekomen. Volgens het marktbureau UkrAgroConsult is de stand van de wintertarwe in Oekra´ne de beste in 5 jaar. Bovendien is er voldoende regen gevallen eind april en begin mei waardoor de wintertarwe voortvarend aan het groeiseizoen is begonnen.

Lees verderBlauwmaanzaad gedijt als speculatief gewas


De hoge prijs van blauwmaanzaad van nu is waarschijnlijk tijdelijk. De Nederlandse markt doet het goed als de oogst in TsjechiŰ tegenvalt, zoals in 2018. In 2019 groeit het areaal daar sterk, verwacht de Co÷peratieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV).

Lees verderStemming slaat om op graanmarkt


De tarwe- en maisprijzen dalen op de termijnmarkten en op de wereldmarkt. Dat komt omdat de vooruitzichten voor het nieuwe seizoen goed lijken.

Lees verder