HUIDIGE PAGINA: NIEUWS

Stemming mechanisatiesector weer beter


Door Martijn Lamberts, 18-01-17 om 12:24


De stemming in de Europese mechanisatiesector is weer iets verbeterd. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA. Ook de verwachtingen voor de nabije toekomst zijn positiever in vergelijking met vorige maand.

Voor de komende zes maanden verwacht een groot deel van de fabrikanten een verhoging van de orde intake. Dan gaat het vooral om orders van buiten de Europese Unie. Binnen de EU blijft de vraag aan de zwakke kant. De orders die binnenkomen zijn vooral sterk als het gaat om machines voor de veehouderij. Ook de akkerbouwmachines zijn in trek, alleen de vraag naar oogstmachines en trekkers blijft achter.

Tweedehands machines
In Duitsland, Frankrijk en Polen zorgt de grote voorraad tweedehands machines ervoor dat de vraag naar nieuwe machines tegenvalt. De Duitse fabrikanten denken in de komende zes maanden de omzetcijfers verder te stabiliseren. In Frankrijk geldt hetzelfde, al is het algemene niveau nog niet goed.

Voor het personeel in de mechanisatiesector ziet het er goed uit. 68 procent van de fabrikanten denkt niets te veranderen aan het personeelsbestand. 13 procent verwacht mensen aan te nemen en 19 procent verwacht het in de komende tijd met minder personeel te kunnen doen. Voor de tijdelijke werknemers is het minder rooskleurig. 28 procent van de fabrikant denkt het met minder te kunnen doen. 25 procent heeft behoefte aan meer tijdelijke personeelsleden.

Bron: Mechaman.nl


Reacties

0 reactiesReageren


Naam:
E-mail:
 
Reactie: