HUIDIGE PAGINA: NIEUWS

Opnieuw minder boeren failliet


Door Martijn Lamberts, 16-01-17 om 17:52


Voor het derde achtereenvolgende jaar is er een afname van het aantal faillissementen in de landbouw. Vorig jaar gingen 45 agrarische bedrijven op de fles tegen 149 in 2013, blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

Onder de landbouwbedrijven die in 2016 failliet gingen zitten 12 veehouders en 13 dienstverleners. In de teelt van eenjarige gewassen waren dat er 14. Daarnaast moesten nog 5 kwekers van sierplanten en een gemengd bedrijf noodgedwongen stoppen, geeft het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) aan.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. In dat jaar gingen 149 landbouwbedrijven op de fles. Vooral in de eenjarige teeltgewassen sloeg de crisis toen met 68 faillissementen hard toe.

Economisch herstel
Sinds 2013 is het aantal faillissementen drie jaar achter elkaar met ongeveer een vijfde afgenomen. Dit gaat samen met het economisch herstel in Nederland. De dalende trend zet door tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Sindsdien stokt de dalende trend. De ontwikkeling van het aantal faillissementen gaat echter met horten en stoten.

Bron: Nieuwe Oogst


Reacties

0 reactiesReageren


Naam:
E-mail:
 
Reactie: