HUIDIGE PAGINA: NIEUWS

Gelderland steekt 750.000 euro in innovatieve landbouw


Door Martijn Lamberts, 14-01-17 om 18:18


Provincie Gelderland steekt 750.000 euro in innovaties in de landbouw. De ZLTO krijgt subsidie voor een project met kunstenaars om oplossingen te vinden voor vrijkomende agrarische bebouwing in de buurt van Nijmegen. Ook tien andere projecten ondersteunt de provincie.

Bij het vinden van nieuwe bestemmingen voor ongebruikte stallen experimenteert de ZLTO al langer met Agri Meets Design, een platform waarop ontwerpers en boeren samenwerken om maatschappelijk vraagstukken aan te pakken.

Fontonenboeren
Ook steunt provincie Gelderland de fontonenboeren Jan Borgman en Erna Roeterdink in het Achterhoekse Vierakker voor onderzoek naar het opslaan en verkopen van opgewekte elektriciteit wordt onderzocht of dat rendabel kan worden gemaakt.

Sinds enkele jaren draait het echtpaar mee in het project Fotonenboer. Op hun bedrijf wordt onderzocht in hoeverre een melkveebedrijf energieneutraal kan produceren.

De staldaken zijn voorzien van 380 vierkante meter zonnepanelen, goed voor een stroomproductie van 43.000 kilowatt per jaar

Mest
Verder installeren installeren drie Gelderse veehouderijen binnenkort met steun van de provincie een installatie waarmee mest op een innovatieve manier wordt verwerkt. Dat gebeurt in samenwerking met een groot aantal partners, waaronder DLV Advies.

Bron: Nieuwe Oogst


Reacties

0 reactiesReageren


Naam:
E-mail:
 
Reactie: